Alla inlägg under januari 2008

Av Lotta - 8 januari 2008 21:03

Igår när jag hämtade posten låg där till min stora glädje ett tjockt kuvert, adresserat till mig från Belgiska Kennelklubben. YES, NU har Grappas stamtavla äntligen kommit! Trodde jag, ja... Men det visade sig bara vara ett brev där jag ombads fylla i bifogat formulär, underteckna och skicka tillbaka, samt betala 142,20 EUR för att få en dubblett. Dessutom så skulle det ta tre månader innan den skickas till mig. 3 MÅNADER! Nog har jag många gånger tyckt att SKK krånglar till saker och ting, men detta var väl i överkant?! Hur svårt kan det vara att trycka ut en dubblett och stoppa i ett kuvert? Sen så kan jag tycka att 142 EUR var ovanligt dyrt. Över 1300 kr för att få en kopia av hundens stamtavla. Den stamtavla som (naturligtvis) ingick i köpet när jag köpte en renrasig rottweiler kom tydligen bort i posten… SUCK! Som om min ekonomi inte redan är nog ansträngd, så ska det kosta skjortan att få en bit papper skickad också… Hur som helst så måste jag ju ha den förbannande pappersbiten, så det var bara att underteckna formuläret, betala och se glad ut. Förhoppningsvis är hon registrerad här innan hon fyller 1 år. Jag vill ju ställa ut henne, men jag får ge mig till tåls… Irriterande!

 

F.ö så känner jag mig just nu ganska trött och håglös. Vet inte riktigt vad det är med mig. Jag brukar vanligtvis vara i full gång med någon planering av något slag, planering inför sommarens läger, träningshelger eller kurser. Men just nu så hittar jag bara inte den där entusiasmen som jag brukar känna. Gnistan är liksom borta . Det känns som den ena gråa dagen avlöser den andra. Även om jag har en del spännande projekt på gång så är jag rätt avslagen. Undra just var jag ska hitta glädjen igen? Fast det är klart, det har varit mycket i negativ anda också, och på något sätt måste det säkert uttrycka sig.



Förra året var jag ju i full gång med mitt och min väns stora projekt Nordic IPO Workshop. Det var verkligen en kick, och jag såg fram emot veckan som ett barn som väntar på tomten . Och veckan kom och gick och jag klarade det hela, även om det inte riktigt blev som det var tänkt från början. Av olika anledningar så blev jag själv i organisationen, och Nordic IPO var ett tungt skepp att ro ensam. Att jag hälsan inte riktigt höll var ju också en stor bidragande orsak att det blev tufft, men allt löste sig till slut glädjande nog. Själva konceptet med Nordic IPO är egentligen både fantastiskt och genialiskt – att ena rasentusiaster i våra Nordiska länder för att lära känna varann, utbyta tankar och idéer kring vår ras och tillsammans bli sportsmässigt starkare gentemot övriga Europa där sporten funnits mycket längre än i Norden. Idén uppfanns faktiskt av en av vår ras stora profiler inom (främst) uppfödning och även brukssport. Jag hoppas nu verkligen att Nordic IPO Workshop överlever som årligt återkommande arrangemang och inte är ett skepp på väg i sank…


 
Av Lotta - 6 januari 2008 19:41

Nu verkar vintern ha kommit på allvar :(

Snön har vräkt ner inatt och idag. Jag har skottat så mycket jag orkat här på gården. Förra snön som kom var lätt. Den här var ganska kompakt och därmed tung. Suck. Men som någon nyss sa, nu är vi på rätt sida av året, då det vänt och dagarna blir ljusare och ljusare. Snart februari, och sen första vårmånaden mars. Mmmmm, sköna, soliga dagar med skidor, ryggsäck med fika och ett gäng hundar. Lite senare sittandes mot någon timmervägg och låta solens första skarpa vårstrålar värma upp vinterbleka ansikten. Det är något att se fram emot! (*Lääängtar redan*)


Hagbard kom på besök idag tillsammans med matte Chatta och husse Micke. Han hade växt ordentligt, så jag blev förvånand över hur mycket han utvecklats sedan valpträffen här i slutet av november. Han hade rätat upp sig betydligt både här och där. I huvud och uttryck var han väääldigt lik mamma Kaiza. Jag blev nästan "kär" när jag tittade in i de mörka, pigga ögonen och såg Kaiza-flickan i sonen... Än en gång skickade jag en tacksamhetens tanke för att dessa juveler finns och kan gå vidare så småningom. Hagbard och lilla Liza lekte oavbrutet i över en timme. Mest full fart runt köksbordet, när de inte låg och brottades. De lekte väldigt fint trots att det är en betydande storleksskillnad. Jättekul och uppskattat att Chatta och Micke kom och visade upp sin Prins. Och jag tror att de uppskattade pratstunden, kaffet och den halvt misslyckade kakan trots allt ;o) Vi bestämde att vi ska försöka ses igen och om vi kan styra någon sökträning till en helg så ska de vara med. Jag tror att söket mycket väl skulle passa unge herr Hagbard!


Det kom ett sms med utställningskritiken från Karro med Hedda-den-vackra :) Så här lyder den:

 Mkt sund valp, mkt korrekta rörelser, huvudet ännu ngt smalt, utm. överlinje även i rörelse, välvinklad o ett härligt temperament!


Det tycker jag var en superfin kritik på en valp. Karro har nu anmält Hedda till fler utställningar. KUL! F.ö så stod det att Karro är "supernöjd med Hedda i ALLT", och att "hon är en underbar individ". Gissa om man blir glad som uppfödare när man får sån här feedback? Det är ju detta man strävar efter, d.v.s sunda, trevliga hundar med arbetvilja lite(/mycket) utöver det normala hos en rottweiler, samt att ägarna ska bli supernöjda med sina juveler. Ibland går det vägen, ibland inte, och när det inte gör det är man lika ledsen som man är glad när det går bra...



Av Lotta - 5 januari 2008 16:04

... med matte Karro i snöret, som idag på MyDOG i Göteborg ställdes ut (som första valp ur H-kullen) med 1:a pris i kvalité & HP, 1:a i konkurrens och slutligen Bästa tik och BIM (detta i valpklass 6-9 mån.)!!! Det var ju verkligen ingen dålig start. Domaren hade nästan bara gott att säga om Hedda, gillade hennes överlinje, vinklar, rörelser och färger. Sist men inte minst var han omåttligt förtjust över hennes fina temperament. STORT GRATTIS KARRO! Vänta bara tills du gått på ringträning, då kommer det ju att gå ännu bättre... ;o).



Fina, fina HEDDA, som så duktigt plockade hem en hel
del rosetter åt matte Karro på mässan i Göteborg :o)!!


Imorgon får jag besök av Hagbard, Chatta och Micke. Det ska bli skoj att träffa lille spjuvern igen...


Av Lotta - 3 januari 2008 20:56

Det har snöat hela dagen, men inga mängder, utan ett lätt snöfall som lägger sig som löst puder. Det var inga problem att komma ut i sökskogen på förmiddan. Vi var hela sex stycken idag så det tog sin tid. Vet inte riktigt hur mycket klockan blev, men jag var hemma efter mörkrets inbrott i.a.f Med mig hem har jag också "Hobbelina", a.k.a (L)IZA :). Catarina skulle ut på någon "Smålandsturné" i helgen och jag blev således barnvakt. Men det är inga problem. Bara roligt att få rå om henne ett tag.


Lyckligtvis hade vi lite vind idag, så vi fick till vindövningarna riktigt bra med Grappa. Rullen gick det sämre med. Varför skulle hon plocka in den till mig när hon i glädjeextas kunde slicka figurnaten frenetiskt i ansiket istället? (Carina kände sig lagom "stel" efter ett tag när det torkat... Hahaha). Vi får öva mer på ordning och reda helt enkelt och fortsättningsvis separera övningarna bättre. Vi tillämpade dock separat rullövning på slutet och då gick det hyfsat tycker jag. Får passa mig för att berömma med "BRA" bara, för då släpper hon omedelbums. När jag inte sa något alls gick det faktiskt allra bäst. Så är det med dessa ungdomar, man får traggla, traggla och prova sig fram med olika metoder innan man får kläm på vilka knappar som funkar. Fast det är ju lite av tjusningen med hundträning också, klurandet och tänkandet kring träningen.


Nu är vi alla TRÖTTA efter en dag i skogen (för mycket frisk luft kanske?? Får se till att ransonera). Alla utom Cragge som springer runt och piper, för NU har han fattat att Grappa löper. Och det med besked. Grrrr, vad jobbigt det är... Plötsligt är hon inte längre bara en barnrumpa utan en rätt snygg, mogen ung dam! Men då hytter matte med fingret och har is i blicken; Inga fula gubben trix här inte. Och Prinsen vet med ens att loppet är kört. Även den här gången...


Januarikvällens tystnad lägger sig över byn, och vi ska slökolla lite på TV innan vi kryper till kojs.


Go'natt vänner!

Av Lotta - 2 januari 2008 20:52

Har just chattat med Åsa. Det var så himla längesen som vi pratades vid så det blev en massa knappande på tangentbordet. Åsa har ju just mist en hund precis som jag, och dessutom så var det inte länge sen deras dotter föddes med ett hjärtfel som opererades akut... det gick i.a.f bra med lilla Linn, så jag förstår om Åsa är lite slutkörd nu efter allt som varit. Vi diskuterade som vanligt en hel del kring potentiella framtida avelshanar, ett ämne som tydligen aldrig töms ut. Det är verklgien jättesvårt att hitta en hane som har alla de egenskaper man söker. Som att leta efter en nål i en höstack. Men det är spännande också allt detta detektivarbete. Som det är nu så har jag ju inte ens en tik att ta valpar på, men Åsa hade några idéer som gjorde att det kändes lite upplyftande för en stund.

Tack för pratstunden, Åsa! Det dröjer ju inte så länge tills vi ses heller ;)


Ikväll lyxade jag till det och åt middag hemma hos mamma och pappa. Min brorsa var också där med sonen Viggo. Viggo är 3 år och i en ålder då han pratar väldigt mycket och fantiserar en hel del. Just nu är det Bamse med sin dunderhonung på tapeten, samt Peter Pan och Kapten Krok, och allt vad dom gör. Han fantiserar om att han är med dessa sagofigurer, åker upp på "höga berget med sin fyrhjuling och hjälper Bamse slåss mot Trollet och Draken - (som f.ö har eld i näsan!) - och sen hämtar dom mer dunderhonung hos farmor..." Hahaha. Det är riktigt roligt att sitta och lyssna på alla fantastiska historier... :) Mamma hade lagat till älgfärsbiffar med kokt potatis, gräddsås och vinbärsgelé. Mums va gott det var. Kanske också för att det är färdigt när man sätter sig till bords. Potatis är något jag sällan kokar till mig själv. Det blir mest pasta, ris eller bulgur för mig.


Nu ska jag förbereda ryggsäcken inför morgondagens bravader. Vi ska ut och träna sök. Hoppas att det inte kommer för mycket snö så vi faktiskt tar oss ut någonstans.



Viggo med sin "fuling" som han kallade den innan han lärde sig säga
"fyrhjuling" :) Pappa hjälper till med nya handskarna!



Av Lotta - 1 januari 2008 21:37

Det snöar. Somliga är jätteglada nu, men jag jublar måttligt... Snö betyder snöskottning med en pytteliten skovel på en jättestor gårdsplan. Jag får väl ta det som fysträning om inte annat. Sen tar man sig inte ut i skogen som man kan annars. Såvida det inte blir lagom mycket snö då förstås, men när får man sådär exakt som man vill ha det då? Aldrig skulle jag vilja säga... 


Idag på eftermiddagen fick jag främmande av Anki. Mycket trevligt. Vi satt och drack kaffe och surrade i flera timmar. Om livet, hundar, realtioner och allt annat mellan himmel och jord. Det var verkligen längesen. För en sådär 15 år sen umgicks vi flitigt. Varje dag ett tag, men sen flyttade Anki och ja, ni vet ju hur det blir. Kontakten ebbar sakta men säkert ut och blir till slut till intet. Nu bor ju Anki i Gagnef igen, och är aktiv på klubben, så kontakten har återupptagits. Vi tränar då och då sök ihop, och nästa pass blir redan på torsdag. (Du får en stjärna av mig, Anki, att önska dig precis vad du vill ;)


Idag fortsatte jag med Babas apporteringsträning. Det går sakta framåt. Hon förstår att hon ska gripa den, men inte än att hon måste hålla fast ett längre tag innan avlämnandet. Det blir nästa steg. Jag är livrädd för att "förstöra " apporteringen med någon form av obehag för hunden, för det lyckades jag med en gång med en av mina hundar och det tog verkligen lång tid att återuppbygga hans förtroende för mig och apporteringen. Så inte gå för fort fram här inte. Det är verkligen en balansgång att få till lagom mycket krav. Oftast uppstår obehaget när man lär dem hålla fast och därmed (i.a.f som jag gör) håller en hand lätt under underkäken och med den andra kliar lite lätt någonstans uppe vid stopet på hunden. Svårigheten kommer med att hunden måste sitta stilla, inte "valka ut den" med tungan, inte backa, samtidigt som jag måste vara väldigt tydlig och lugn hela tiden. Håller man fast för hårt kommer paniken och de vill inte alls befatta sig med apporten igen. Håller man för löst spottar de ofta ut, flyttar sig och tappar eller så uppstår ett frenetiskt tuggande.


Lydnadsarbetet i övrigt går mycket bra. Det är lätt med Baba. Trots att hon nu löper för fullt så har jag inte sett henne nämnvärt annorlunda på något vis. Mycket bra för framtiden. Hon "lägger ut sig" för Cragge, det lilla stycket, men se det har hon ingenting för. Han ignorerar henne tydligt och tycker nog att hon är en ritkig barnrumpa som först få bli torr bakom öronen :)


Till Elin: Ja, nog minns jag Millenie-firandet. Det glömmer jag inte i första taget :D


Till Lin: Du är värd en stor stjärna. Jag hoppas innerligt att din önskan går i uppfyllelse.



Presentation


Välkommen till min blogg. Här skriver jag, förutom om mina älskade hundar allt annat som i sin enkelhet hör livet till...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards