Direktlänk till inlägg 30 september 2008

Arg & frustrerad :(

Av Lotta - 30 september 2008 23:55

---

Gud vad irriterad jag blir på vissa människor som inte har kunskap nog, men ändå tar på sig uppdrag som de inte ror iland. Den här gången gäller det en kurs som en valpköpare till mig skulle gå på Skogås lokala KK. Redan vid första kurstillfället bestäms att min valpköpare ska få privatlektioner istället (via sms från instruktören), för att tiken är "för stressad" för gruppen. Svansen hänger ibland och ibland är den styvt uppe. Dessutom så "går hon i kamp med kopplet", och "svarar upp mot husse". Jag tar på mig att ringa och prata med instruktören som bekräftar allt detta. Men, säger jag, om tiken nu har problem i gruppen med att hon blir stressad, bör då inte fokus läggas på miljöträning i grupp, istället för koppelträning ensam? (Det var koppelträning som det bl.a skulle läggas krut på på ensamträningarna). Hur ska man någonsin få henne trygg i grupp om man aldrig får träna på gruppsituationer, om det är där det brister? Jag frågade om hon ansåg henne så stressad att hon fick panik och ville fly, men nej, inte alls. Men hon ville inte riktigt hälsa på instruktören till att börja med, men sen gick det bra. Till mina valpköpare hade man sagt att de skulle komma att få allvarliga problem med den tiken i tvåårsåldern om man inte la in det tunga artilleriet omedelbums!


Vilket skitsnack rent ut sagt. VI VILL HA KAMPLUST PÅ VÅRA BRUKSHUNDAR! Och handlar det om att bita lite i kopplet när man får tråkigt så vet jag inte vad den instruktören har för erfarenhet av "kamplust"??!! Vad vill de ha för typ av hundar på sina kurser? Färdigdresserade velourhundar som passar bäst som soffprydnader? Jag var visserligen inte där och såg, men tror mig efter att ha träffat den här tiken några gånger veta, att det inte är frågan om några stora problem. I alla fall inte så att man ska behöva problemlösa ensam och utanför den övriga gruppen. Instruktören bad min valpköpare att ringa henne en kväll efter kl 22:00. Det var upptaget i 20 minuter, så valpköparen gav upp. Jag berättar för instruktören att min valpköpare faktiskt försökt få tag i henne, men det var upptaget. Hon bekräftade att så var fallet, då hon hade ett akut familjerelaterat problem att ta hand om. Och efter det hade inte min valpköpare försökt få tag i henne, sa hon. Jag undrade givetvis då varför inte instruktören själv kunnat ringa, då hon visste att hon varit upptagen den tid hon angett som kontakttillfälle till valpköparen? Men det hade hon verkligen ingen lust med. Varför skulle jag det? undrade hon. Hon hade lagt ner så mycket energi på att hjälpa den här hunden och hundägaren så hon ansåg sig verkligen inte behöva lägga ner mer av sin tid på detta.


Då undrar jag bara; Om man som ansvarig instruktör på en kurs tar ett beslut om att plocka ur en av deltagarna, är det då inte ens SKYLDIGHET att meddela denne/dessa PERSONLIGEN (inte via sms) och kunna på ett vettigt sätt förklara varför, då då deltagaren/deltagarna rimligtvis har betalat både medlemsskap och kursavgift??? De har BETALAT för den här tjänsten och bör då få ett proffessionellt bemötande. Man behöver inte älska allt och alla på sina kurser (jag vet vad jag pratar om då jag själv haft massor av kurser på klubben), men man bör kunna diskutera om det blir problem. Det är A och O som kursledare.


Ja, nu har jag vräkt ur mig om det här också, men jag var så arg, då knappt ens jag kunde få prata med instruktören som bara gick i försvar hela tiden och inte gärna ville svara på mina frågor då hon inte ansåg sig ha någon skyldighet till det. Men hade hon haft helt klart för sig varför hon ansåg tiken ha "problem" och således borde problemtränas så hade hon kunnat redogöra det för mig utan vidare, lugnt och sakligt... Men den här gången hade man nog inte riktigt torrt på fötterna innan man "slog till"! Nåväl, det är synd att det finns så många som inte har tillräckligt med kunskap för vad de ger sig in på, och tyvärr så får folk lida för det...


Och nu - nanna kudden!


---

 
 
AnnKristin

AnnKristin

1 oktober 2008 07:25

Helt makalöst, den instruktören känns absolut inte lämplig att hålla kurser överhuvudtaget. Du borde kanske kontakta styrelsen och fråga hur mycket instruktörerna har på fötterna där. Nej den här verkar som inte ens har strumpor..... Synd om folk som betalar dyra pengar och vill ha hjälp men blir bemötta av totala noviser..Jag tror att detta är ett problem som inte är unikt på något vis.
Hörs

http://www.anziehends.se

 
Lovisa & Deminas Yunie

Lovisa & Deminas Yunie

1 oktober 2008 11:33

Om jag var valpköparen så skulle jag definitivt begärt pengarna tillbaka och bytt kurs till någon mer tillmötesgående och kunnig person. Så får man ju inte behandla någon. Så skulle jag tagit kontakt med styrelsen på klubben. Social och Miljöträningen som är så viktig för valpar.
Vänliga hälsningar Lovisa & Deminas Yunie

http://www.freewebs.com/deminasyunie

 
Ingen bild

greta

1 oktober 2008 18:22

Det är alltid lätt att skicka skit på instruktören men det kanske i själva verket berodde på kommunikationen mellan hundägare och instruktör. Synd bara att man går in som mamma om man är seriös uppfödare, kanske kostar mer än vad det smakar.

 
Annelie

Annelie

1 oktober 2008 22:05

Att som instruktör välja att plocka ut ett ekipage åt sidan istället för att jobba med hunden i grupp må väl vara hänt (beroende på vad ekipgets svårigheter är). Men att skicka ett SMS och meddela det.

Vilket lågt beteende! De här är alltså vuxna människor som inte har mer råg i ryggen och inte kan förklara på ett begripligt sätt hur man på bäst sätt går vidare.

Som instruktör har man som första och viktigaste uppgift att utbilda och stärka HUNDÄGAREN i sin roll.

Den här instruktören verkar mer se som sin uppgift att sänka folk!

SYND att idag kan vem som helst kalla sig instruktör!

http://www.tigra.se

 
Sara

Sara

1 oktober 2008 22:47

MEN guud är det ända jag har att säga!

http://www.brasse-dippa.se

 
Fran

Fran

2 oktober 2008 13:05

Gud vad trisst det är när man blir bemött så på sin första kurs.

jag o tindra vart jätte dåligt bemötta när hon hon var valp, just för att hon var en "vild" "envis" " lite för mkt" valp. Jag skulle ta i henne hårdare och trycka ner henne...tack o lov kändes det aldrig bra och idag är jag glad för att jag tog mig ur en sån kurs, annars hade Tindra varit en tickande bomb och vår relation sämre än någonsin.

Hoppas det löser sig för din valpköpare och att hon hittar en bra kurs!

kram
Fran o labbarna

http://www.tindrabus.se

 
Ingen bild

Hans

2 oktober 2008 17:16

Nja ang. "vuxna människor som inte har mer råg iryggen". Om ägaren inte har mer kurage än att låta sin uppfödare ta kontakt med instruktören så kan man ju undra om en Rottis är rätt ras för dem och hur problematiken egentligen ser ut.Här ligger det nog mkt mer bakom.

 
Ingen bild

Lotta

2 oktober 2008 20:30

Kära Hans & Greta!

Nu är ni hos Häxan och knaprar olovandes på taket till pepparkakshuset... :) Skämt åsido...

Först ett ord till Greta; Att jag skulle vara oseriös som uppfödare för att jag ringer instruktören (dig?) och försöker ta reda på vad som hänt, och att det dessutom så småningom ska "kosta mig mer än det smakar" faller på sin egen orimlighet!

Till Hans: Det hadlade mer om att jag själv ville kontakta instruktören (dig?), då denne uttryckt oro över en av mina uppfödda hundar. Jag anser det vara av yttersta vikt att jag som uppfödare är vaken och har koll på läget, särskilt då det gäller de mentala bitarna på en så utsatt ras som rottweiler. Så jag tror inte att det ligger så "mycket mer bakom". Det är ganska enkelt... Hur svårt kan det vara?

 
Annelie

Annelie

2 oktober 2008 22:20

Egentligen borde jag inte skriva mer för det här är verkligen "knäckehäxornas afton" verkar det som.

Men hur ids man gå in och skriva kommentarer och inte ens stå för dem? Tror Hans och Greta verkligen att ni är så hemliga bakom era "anonyma" inlägg. Liksom i sagan så lämnar nispår (nja inte brödsmulor kanske men lika tydliga) efter sig när ni tassar omkring.

Jag är glad över att ha en uppfödare som stöttar oss valpköpare jämt och ständigt! De är för mig seriöst!

http://www.tigra.se

 
Malin

Malin

3 oktober 2008 05:13

Och nu kan inte jag heller vara tyst!
Kan bara hålla med Annelie, att ha en uppfödare som stöttar oss valpköpare är både seriöst och guld värt!!
Trist att dom blev bemötta på det sättet av instruktören :( Även vi har blivit RIKTIGT illa bemött, Greta och jag - av en mycket känd instruktör som ska vara så bra med hund...
TACK Lotta för att du finns här för oss valpköpare, i ur och skur! Det är verkligen värt massor! :D
Kram!

http://www.rottisivar.com

 
Ingen bild

Uffe/Heidi

3 oktober 2008 20:36

Kan heller inte låta bli att lägga mig i denna debatt... Som ägare till en hund med MYCKET driv så är socialisering, socialisering och socialisering såååå viktigt!
Varför går man en kurs, Hans & Greta? Jo, för att lära sig något man inte kan/ träna på det som hund och förare behöver förbättra. Göra det ensam? Uppenbarligen ska väl kurser ge nya vinklar och ideer eller ska man behöva uppfinna hjulet varje gång? Vem ska man vända sig till då om inte en erfaren och påläst person , i detta fallet Lotta, som man vet kan hjälpa när tydligen det inte fungerar?
Herregud?! Har inte man bättre stöd av sin kennel kanske man inte ska bedriva hunduppfödning! Det är ju endå ett tecken på att välvilja för hunden det handlar om!
Stå på Er Lotta och KG:en som råkat ut för detta!

Lotta! Ditt stöd

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 16 augusti 2010 10:00

--- Känns som bloggen kanske börjar bli lite onödig? Jag skriver ju nästan aldrig numera. Det som man förmedlar på nätet förmedlas ju nästan uteslutande via fb idag. Jawell (eller ska jag säga "jawhoul"??   ), vi får väl se hur det blir framöver   ...

Av Lotta - 5 april 2010 14:46


--- Häromdagen ute på promenaden med vovvarna så kom jag att fundera över hur olika individer de är egentligen. Jag körde flera omgångar och Cragge & Våris gick tillsammans första vändan. De travar på framför mig på vägen, lugnt och sansat och stan...

Av Lotta - 19 mars 2010 09:13

--- Har vårkänslor i kroppen. Det liksom spritter till av förtjusning då och då, och karaktäriseras som vanligt av att jag vill mycket, väldigt mycket. Mer än jag hinner t.o.m.   . Vi är redan i mitten av mars och det droppar, risslar och porlar av...

Av Lotta - 8 mars 2010 22:33

--- HÄRLIGT! Det var plusgrader och takdropp ända till kvällningen. T.o.m. vägarna hade torkat upp lite och asfalten syns här och där. Jag hoppas verkligen att snön snart är borta så vi kan börja spåra igen.   I helgen gjorde Gunnar & Gunilla e...

Av Lotta - 1 mars 2010 16:53

--- Måndag och äntligen den första dagen i vårmånaden mars. Även om det inte ser ut så därute med snön som virvlar och yr, men någon gång måste det ju ta slut menar jag...   I helgen har vi haft IPO-workshop med Trond O. Johansen från Norge. So...

Ovido - Quiz & Flashcards