Alla inlägg under december 2008

Av Lotta - 6 december 2008 17:16

---

Känner mig som jag har en annalkande förkylning på G. Ja, jag har ju hört om den ena efter den andra som varit sängliggandes i förkylning/influensa nu. Så när jag var och hjälpte en kompis att måla på eftermiddagen så bjöd hon mig på vitamindryck, ett gott fruktté samt en bit ingefära (färsk) som jag skulle tugga på. Oj, vad starkt det var, men jag tror på att det ska "kännas" lite, då verkar det nog bäst =)


När jag kom hem lagade jag middag till mig själv, men lördag som det är så lyxade jag till det lite. Det blev utskuren biff under täcke av ädelost och bacon, palsternacksgratäng och lätt förvälld broccolli, tillsammans med en fräsh sallad på bladspenat! Några marinerade vitlöksklyftor därtill så - voilà - en superb middag. Nu avnjuter jag en kopp kaffe efter middagen. (Alltmedan Grappa ivrigt dunkar en arbetssko i golvet med ett stadigt grepp om snörena... *Grrr* Ibland behöver man  bara LUGN & RO!)


Funderar på det här som jag läste häromdagen i en bilaga till en kvällstidning, om en asiatisk fisksort som man hade på ett spa och som äter döda hudceller (Hur fräscht låter det? *Öörk*). Hur som helst så hade reportern testat detta. För ett pris av några hundralappar så fick han doppa ner fötterna i vattnet där 200 små fiskar, ivriga som pirayor sög sig girigt fast och mumsade i sig förhårdnaderna... Efteråt så kändes fötterna mjuka som barnfötter, skrev han. Det låter skumt, men kanske en framtida affärsidé..? Kanske jag skulle köpa in några hundra sugfiskar och doppa ner folk i stora kar tillsammans med fiskarna? Om det är någon som man inte gillar så har man bara ett extra kar med ett stim pirayor istället... *Moahahaha*


Nej, nu ska jag ägna mig lite åt Grappa, som övergått från skodängandet till att riva sönder en faktura (hörde det misstänkta ljudet av papper som finstrimlas). SUCK!


Hörs imorrn.


---

Av Lotta - 5 december 2008 21:49

---

Äsch... Ändrade planer idag också. Snön föll oavbrutet på förmiddagen, ibland mer och ibland mindre, så det var ju ingen idé att försöka arrangera något gruppfoto på hundarna idag heller. Så nu hoppas vi på SÖNDAG istället. SMHI får allt hålla vad dom lovat nu, för löftet är sol!


Hursomhelst så behövs det ju tränas fast det är dåligt väder, så vi träffades ändå, jag, AK & Chatta. Jag hade ju kameran med mig så jag passade på att fota Grappa lite. Bl.a den här mysiga bilden blev det, när hon kom emot mig i full fart och hoppade över snövallen:



Sen tränade jag mestadels fritt följ med henne, men kände att det inte riktigt funkade som det skulle idag. Mitt tålamod var kort och det är ju inte rättvist mot hunden som faktiskt gör så gott den kan i alla lägen. Därför struntade jag ganska snart i träningen och bara lät henne busa runt i snön. Vi plockade fram GRISEN och den är ju ashäftig:












Vad söt hon är med sin gris!!


Hagbard och Chatta tränade också fritt följ. Han har verkligen superfin kontakt den "lille" pojken. Han vill, vill och vill... Och Chatta är väldigt duktig och flitig med honom, så till våren har vi nog pojken ute på tävlingsarenorna ;o). Här har vi dom:



Då vi tränat ett tag och snöandet bara tilltog så åkte vi hem till mig och fikade istället. AK hade köpt med sig jättegoda saffransbullar och med en kopp kaffe, en saffransbulle och lite välbehövligt skvaller så kände vi oss stärkta igen =)



Den här dagens blogginlägg får avslutas med en stilstudie av Guldgossen Hagbard:



Och nu blir det att sjunka ner i soffan och glo på TV lite, såhär på lördagskvällen.


---

Av Lotta - 4 december 2008 22:45

---

Idag var ju dagen som vi skulle ägna åt fotografering… jo, pyttsan =(. Det blev ju inget med det. För det första så hade jag en sån där natt igen då jag inte sover som jag ska. Och till slut så har jag inget annat val än att ta något att sova på, för att åtminstone få ett par timmars sömn och då vaknar jag istället och känner mig som en zombie… Och ser ut som en också. Det är som att välja mellan pest eller kolera. Huvudvärk, bomull i skallen o.s.v hade jag idag (och skulle ha haft hur jag nu än gjort i detta fall)… Suck, va dryyygt!

Tänkte då att jag kunde ta kort på AnnKristin och hennes hundar istället men det visade sig att hon kände sig på ungefär samma sätt som jag, så hon ville inte heller bli fotad. Nu är ju visserligen hundarna de viktiga objekten på korten, men om man själv ska vara med vill man ju i alla fall se ut som man är vaken *ehh*. Tålamod är ju som bekant en värdefull dygd i fotograferingssammanhang och den varan var det inte gott om idag... Men det kändes surt när det vid middagstid klarnade upp och blev oerhört vackert ute med snön som hängde tung och gnistrande på trädgrenarna. Kanske skulle vi ändå ha provat… Nåväl, vi hoppas på imorgon för då hänger Chatta med ut också, och det är bra att vara fler vid hundfotografering =) Här kommer ett par bilder som jag tog idag vid 14-tiden. Vackert, eller hur?



Nej, istället så for vi ner till ICA och handlade. I korgen råkade bl.a en stor påse Polly slinka ner, Polly med julsmak; glögg, pepparkaka, ingefära, vanilj, marsipan o.s.v Den var supermumsig och de som känner mig vet att jag inte bara tar blygsamma 1 eller 2 bitar, utan äter tills det är slut helt enkelt. Vi intog varsin kopp kaffe till Polly-påsen, jag och AnnKristin, medan vi surfade på nätet (hundsidor förstås) samtidigt som min hårfärg (som AK så snällt hjälpt mig lägga i) verkade. Jag är ju numera i den åldern då håret inte längre är snyggt enhetligt i sin naturliga nyans, utan har större likheter med en grävlingspäls i färgen… Och DÅ är det bra att det finns hårfärg att ta till ;o) 

Sen var det ju medlemsmöte på klubben ikväll med Lussefika. Grappa fick följa med. Mia hade fixat med Lussebullar och pepparkakor, och förväntansfulla var vi sen under fikat på Göran Jansson från Länsstyrelsen som skulle komma och berätta för oss hur man agerar vid möte med rovdjur. Och vänta fick vi – förgäves – för Göran hade glömt bort oss… Jaja, så kan det gå. Men vi hade istället ett litet lotteri på tre julklappar som delades ut bland medlemmarna. Döm om min förvåning när jag faktiskt drog en av vinsterna, en mugg med julmotiv. Jag som aldrig vinner något?!?

Här är några bilder från kvällen:


Måste bara berätta att jag fick en försenad födelsedagspresent i förrgår. Det var en JÄTTEFIN tavla på Hobbe & Kaiza, som numera bor i hundhimlen. Vad glad och rörd jag blev av gåvan... Den hänger på väggen i sovrummet nu, så jag kan se dem varje kväll innan jag somnar och varje morgon när jag vaknar =). Så här såg den ut (jag tog utan blixt så den har inte de rätta färgerna, men man kan i alla fall se vad fina de är där de sitter):


Min underbara hundar som tyvärr vandrade vidare till de Sälla Jaktmarkernas Land alldeles för tidigt...


Vi hörs imorrn kära bloggvänner!

---

 
Av Lotta - 3 december 2008 12:29

---

Nu vet jag bara inte hur jag ska göra med en här snöskottningen?! Jag har en jättestor gårdsplan och det brukar ta mig lite över två timmar att skotta. Just nu har det fallit ett par decimeter tung kramsnö, så jag är ju inte sådär supersugen på att ge mig ut och skotta rent... =(

Jag tror att jag ringer mig bror ikväll så får han komma hit med traktorn... Ja, så får det bli! =)


Igår morse när vi gick med hundarna så var det inte så farligt mycket snö. Men det snöade hela dagen och hela natten så imorse såg det annorlunda ut. Här kommer bildbevis:


Och den här tog Marie med mobilkameran igår:



Fortsatte lite med den dagliga apporteringsträningen  i köket. Idag tyckte Grappa att jag var liiite jobbig... Ställa en jäkla massa krav hela tiden. Jag kan dock "lösa upp" henne lätt med några kvittranden och tjoanden, så har hon glömt hela saken. Men man kan se på den halvslutna blicken på det här kortet att hon tycker att jag kan lägga ner och låta henne behandla "leksaken" som hon vill:



Men fortfarande så har vi inte behövt backa bandet utan träningen går saaakta framåt =).


Funderar starkt på om jag inte ska ha en glöggafton med några av mina vänner. Ni vet, glögg, pepparkakor och lite goda ostar och sånt... Måste nog se till att beställa hem lite smått o gott från "Apoteket Röda Näsan" så att jag har på lager ifall någon skulle titta förbi!


---

Av Lotta - 2 december 2008 11:13

---


Stora, tunga flingor faller utanför fönstret där jag sitter. På morgonpromenaden fick hundarna fnatt och for runt i snön som galningar. Marie tog först med Fhara på en långpromenad tillsammans med Ludde. Under tiden fixade jag med dem härhemma, sen gick vi tillsammans ut i skogen med Grappa och Ludde. Tusen tack för hjälpen och sällskapet, Marie =)!


Med Grappa passade jag på att fortsätta med apporteringsövningarna medan Cragge och Våris var ute på gården och Fhara var på promenad med Marie och Ludde. Jag märker att jag kan ställa krav på Grappa utan att hon tycker att jag är läskig och säger tack o adjö. Apportern blir inte mindre trevlig för att jag säger att hon är tvungen att hålla den still i munnen. Det där är ju en balansgång, för jag har haft hundar som alls inte köper läget när kravställan kommer in i bilden, just när det gäller apportering. Då får man ta andra vägar istället. Men denna metod går så mycket fortare om man har en hund som Grappa, som köper den rakt av.  Hon tycker att apportbocken är sjukt skojig, och ögonen blir stora och runda av förväntan bara hon ser den...


På torsdag ska vi försöka oss på Årets Julkort! Vi får väl se hur det går. Väder och vind ska stämma också, men blir det inte för varmt så är det ju vitt på marken i alla fall.  Senare på kvällen på torsdag blir det Lussefika på klubben, det får vi inte glömma.


Nu ska jag åka o handla, sen ska jag hjälpa en kompis med att sätta upp en tapetbit.


Hörs!


---


Av Lotta - 1 december 2008 21:57

---

Håller som bäst på med apporteringsträningen med Grappa. Jag la ju ner den ett tag för lite annat pyssel, men nu har jag tagit upp träningen igen. Det går riktigt bra. Vi övar just nu på att få Grappa att hålla fast, och det på ett speciellt ställe i munnen, apporten ska ligga alldeles bakom hörntänderna. Hon kan nu hålla fast och komma när jag backar, lockar på henne (väldigt nära mig fortfarande) och sätta sig framför. Men ännu håller vi oss till köket...


Catarina ringde idag och berättade att hon varit på träning för Frida Sundberg med Grizzla. Grizzla gick tydligen väldigt bra och trots Grizzlas otroliga stabilitet så finns där en skärpe-/försvarsbit som gör att det nog skulle gå bra med svenskskyddet för Grizzla (tänker på munkorgsarbetet). Catarina kommer att träna även lite mot det svenska nu, utan att "förstöra" IPO-momenten, så att hon kan vara flexibel för tävlandet i framtiden. Och varför inte?! Grizzla är ju i princip klar för lägre sök, lydnaden ser jättefin ut, i spåret är Grizzla en klippa, och att "släppa upp" henne lite i skogsspåret för högre fart tror jag inte ska bli några problem. Nu till helgen håller vi tummarna för ekipaget som ska tävla lydnadsklass 3!


Observera att jag lagt till ett par länkar i menyn till höger; det är Grynets (Fharas syster Farinas) Blogg samt Jagas (Izas) matte Sara som bloggar. KUL! Jag blev t.ex. glatt överraskad över att se att Grynet nu kör sök med sin husse =). Även Jaga har ett aktivt liv, så passa på att gå in och besöka respektive blogg!


---

Ovido - Quiz & Flashcards