Alla inlägg under januari 2009

Av Lotta - 6 januari 2009 20:20

---

Kulla Gulla's kennel hade inga representanter på MyDog i Göteborg, inga som jag vet om i alla fall. Dock deltog min delägda Paxx (Adius Paxx for Kullagulla) och matte Maria, med inhyrd handler o allt (Per Olsson från Adius kennel). Igår blev det CK och 2:a i bruksklass, men idag var det PAXX som stod 1:a i bkl och knep CERTET. STORT GRATTIS, Maria, Stefan och alla på kennel Adius. Och litet grattis till mig själv som delägare oxå . Här är han, snyggingen Paxx:


 ---


Jag vill också passa på att gratulera Erik Pettersson (m. KG's Gandalf, a.k.a Stikkan) som igår berättade att han nu är certifierad tävlingsfigurant i skydd (svenskskydd). GRATTIS ERIK! (Erik, du kommer säkerligen att bli flitigt utnyttjad på våra evenemang i framtiden  ).


Idag blev en bättre dag... Oerhört skönt, trots en ihärdigt hamrande huvudvärk, men den överlever jag lätt. Och imorgon är det ännu en ny dag...


---

Av Lotta - 5 januari 2009 21:46

---

Ja, rubriken får tala för sig själv. Vilken dag i flera bemärkelser. Vaknade imorse och det var -28 ute... Shit pommesfrites! Upp och göra eld i spisen. Men temperaturen började sakteliga stiga framåt dagen, och nu är det inte mer än -10. Skönt! Jag hatar när det är sådär askallt ute. Man blir ju helt isolerad. I skymingen idag var himlen så otroligt vacker. Se själva (bilderna tagna av vännen AnnKristin);




I övrigt var dagen för jävlig. Jag har mått pyton men det går jag inte in i detalj på, det räcker så här. Imorgon är en ny dag och jag hoppas att jag mår bättre då.


---

Av Lotta - 4 januari 2009 14:56

---

Imorse stod termometern på -26,5! Brrrr!!!! Och inomhus var det inte mer än 14°. Jag var snabbt ut i vebo'n och högg upp lite ved för att göra eld i spisen i köket. Det går ju inte an att ha det såhär kallt. Luftvärmepumpen är nog bra, men håller inte för dessa låga temperaturer. Hundarna fick köldkramp i tassarna rätt omgående när de var ut på morgonkissen och ville för en gångs skull gärna in igen. Nu ligger två av dem (de löpska) i köket så nära spisen som möjligt, och de andra två har parkerat sig i min säng. De får väl det då, för jag tycker så mycket om att se hur de myser... I köket står hundburen alldeles framför spisen och agerar just nu avgränsare i en dörröppning. Där älskar hundarna att ligga. Vaknade av att Fhara gnällde inatt. Jag trodde att hon var dålig och ville ut, så jag stapplade sömndrucket upp och krängde på mig jacka och stövlar. Men icke då. Hon ville bara att jag skulle flytta undan Grappa som lagt beslag på buren, så att hon kunde få ligga där istället! Jäkla HYNDA! Gaahhh, vad arg jag blev . Sicka fasoner!?!?! Hon fick t.o.m lön för mödan, för Grappa gick automatiskt upp för att hälsa på mig, och då slank Fhara snabbt in och la sig tillrätta på bädden därinne... (Tilläggas skall, för de som inte snappat hur jag har det, att mina hundar INTE ligger i stängd bur i tid och otid. Den står alltid öppen så att hundarna kan gå ut och in som de vill, om det inte är för en särskild anledning någon av dem sitter därinne en stund.)


Grappa tycker att spisen i köket är en mycket spännande varelse. Den suckar, sprakar, dånar o lever om, och dessutom är det något levande därinne, som rör sig. Hon kan inte låta bli att tränga sig emellan mig och spisen varje gång jag ska öppna lyckan och slänga in mer ved. Spänd av förväntan står hon där, och sen åker luckan upp. Ojojoj, hon nästan skakar i kroppen av spänning, men har lyckligtvis vett nog att akta sig. Hon har provat sticka in näbben lite för långt, och då blev det hett! Så hon har mycket för sig, den lilla Baba-ungen! Busy girl, minsann .


---

Av Lotta - 3 januari 2009 13:12

---

En fråga till er valpköpare; Om vi ska anordna något kennelläger i sommar, NÄR skulle det passa bäst tycker ni? Jag vet att det är jättesvårt att få ihop det så att alla kan… Det vore dock till stor hjälp för mig att få veta när de flesta intresserade tycker att det skulle var lämpligt. Nu tänker jag mest ett läger inriktat på spår och sök. Men många valpköpare är ju också intresserade av skyddsdelen. Där finns också frågetecken, skulle de skyddsintresserade vilja komma om vi fixade hit en figurant, som låt säga kunde träna mot både det svenska och IPO? Jag lägger ut en omröstning här intill, så kan ni bara klicka i när ni tycker det skulle passa bäst. (Försökte ha två omröstningar aktiva samtidigt, men det gick inte. Ni får skriva kommentarer till inlägget om vad ni helst vill göra istället, så länge.)


---

Av Lotta - 2 januari 2009 22:24

---

Åh, fyyy vad jobbigt. Skrev just ett långt inlägg, kom sen åt någon knapp på tangentbordet och allt var plötsligt borta  . FAN också!  ’Suck’

 

I alla fall,  precis som rubriken säger så hade vi celebert besök här på Hjorttäppa idag. Det var Annelie o Panthera som kom. Tigra fick stanna hos ”mormor o morfar” i Mon. Med sig hade Annelie en bukett tulpaner till mig. TULPANER – min favorit no1!! Inte nog med det, hundarna fick också presenter i form av en massa tuggben och jag själv (tillsammans med hundarna antar jag) fick ett kampläder modell större! Tusen TACK Annelie, du är en pärla . Inte för att jag förväntar mig en massa presenter varje gång jag får besök, men de gånger så är fallet så blir jag naturligtvis jätteglad och tacksam!

 

I alla fall så passade vi på att ta ut Panthera medan det fortfarande var någorlunda ljust ute, så att jag kunde knäppa några bilder på henne. Oj, vad trevlig hon är, Panthern. Så himla lik pappahund, både utseendemässigt och till sin personlighet. Ja, jag kan även se mammahund i henne, men jag kände ju pappa Hobbe bättre då han ju var vår egen vovve… Hon är snabb, lyhörd och träningsvillig, och väldigt vänlig och social. Det här kommer att bli guld, det är jag säker på.

 

Efter att batterierna dog i min kamera så hämtade jag istället ut Grappa för att passa på att träna med en främmande hund. Hon var riktigt duktig måste jag säga. Jag är stolt över ”skruttfia” . Fast vi gick en väldigt snäv cirkel i linförighet runt Annelie o Panthera så bibehöll hon fokus på mig. Mycket bra trots löp och allt… Sen tog vi en liten kort rastningsrunda med de unga flickorna, som då gjorde upprepade lekinviter till varann. Men se leka, det fick dom inte. Jag vill inte att de ska få några som helst vinster på eventuella dominanshandlingar nu när Grappa löper. Så det fick räcka med att gå i koppel.

 

Väl hemma så intogs kaffe och fikabröd i köket med eld i spisen och en massa tända ljus (mysig så här på vintern), och så babblades en massa förstås. Vi pratade bl.a om att jag ska försöka få ihop några träningsdagar till sommaren. Kanske ett kortare läger med inriktning på spår/sök. Vi har ju en del kompetens här på kenneln, så varför gå över ån för att hämta vatten .

 

Som avslutning så lägger jag in några bilder på Annelie och Panthera:


Tack än en gång, Annelie, för en trevlig eftermiddag, och på återseende snart igen, hoppas jag!

---


Av Lotta - 1 januari 2009 20:15

---

 

Det knastrar så gott i spisen i köket. Jag eldar nu då det är så kallt. Det blir så himla skön värme av järnspisen, då vi ju fortfarande har ganska kyligt med minus 16,5 just nu. T.o.m hundarna tycker om det, för de sover så gott… Det snarkas högt i alla hörn. Just ikväll har de fått lite extra gott i maten också. En bit pölsa som ICA-handlaren lämnat till ”grisen” (vildsvinet som håller till i Älgberget), roffade jag åt mig till mina vovvar istället. Gissa om kvällsmaten var uppskattad .



 

Igårkväll då, självaste nyårsafton? Jo, jag lagade till en god bit laxfilé och gjorde en röra till den som bestod av räkor, rödlök, kokt ägg, majonnäs och crème fraiche. Sen upptäckte jag att jag inte hade någon potatis hemma. Shit också. Jag hade ju tänkt rosta grönsaker och potatisklyftor i långpannan. Men man tager vad man haver, så det blev lättförvällda morötter, som sedan smörfrästes och kryddades med salt och peppar. Gott det också! När jag ätit min middag så kom brorsan plötsligt oförhappandes förbi. Vi drack ett glas vin innan han hastade iväg till några kompisar som han lovat titta in hos. Fast fem i tolv så ringde han igen, gåendes på väg och med andan i halsen; ”skynda dig sätt på TV:n och ställ fram vinglas. Jag kommer…” Sagt och gjort. Precis när nedräkningen började sladdade jag in i TV-rummet med mitt glas (dock fyllt med vichyvatten) och hann skåla in det nya året med broder. Raketerna började tjuta och explodera utanför. Jag behöver då aldrig köpa fyrverkerier själv, den saken är säker, för det gör mina närmaste grannar så det räcker och blir över åt alla. Jag såg för mig hur tusenlapparna gick upp i rök… Fast vackert var det. Jag brukar aldrig låta mina hundar se på fyrverkerierna, då jag inte tror (eller vet!) att de har någon behållning av det överhuvudtaget mer än att de kan bli jäkligt rädda. Men Fhara som såg mig och Jimmy ute, var som en galning där inne i köket. Hon störde de andra som också undrade vad som stod på. MEN GÅ SÅ UT DÅ för i hel-ete, tänkte jag och släppte ut henne. Först la hon inte märke till smällandet över huvud taget, helt upptagen med att ruska om ett däck (ungefär som det brukar låta som en krigszon på Horttäppa varje dag?!!). Sen tittade hon upp och såg en raket explodera i tusentals stjärnor. Då blev hon arg. Rusade mot staketet och skällde. När det bara fortsatte att smälla så gav hon upp och fortsatte med sitt istället. Då fick hon gå in, och var nöjd med det då hon fått umgås med oss ett slag och fått undersöka vad som stod på. Men det som jag gjorde är verkligen inget jag rekommenderar att göra.

 

Min grannes hund, en dvärgschnauzer är det dock synd om, för hon är så rädd att hon måste få lugnande när det är fyrverkeri på gång. Igår hade hon börjat stressa redan tidigt på kvällen då hon hört någon avlägsen smäll, och de skulle ge fler tabletter närmare tolvslaget. Hon blir totalblockerad och får regelrätt panik. Skulle hon vara ute lös så stack hon förmodligen till skogs och kom aldrig mer tillbaks. Så illa kan det alltså gå om man utsätter hunden för att vara med på smällare och fyrverkerier. Rädslan tenderar också att eskalera med åren, riktigt tråkigt för alla berörda =(



Imorgon kommer Annelie med Tigra och Panthera och hälsar på oss. Jättekul. Hoppas det blir lite varmare så kan vi vara ute. Men om inte så är det såklart bara roligt att träffas.


---


Presentation


Välkommen till min blogg. Här skriver jag, förutom om mina älskade hundar allt annat som i sin enkelhet hör livet till...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards