Alla inlägg under februari 2009

Av Lotta - 12 februari 2009 21:51

---


Tummen upp och ger mig själv en klapp på axeln! Jag har varit riktigt duktig och BAKAT idag, matbröd minsann. Nyttiga bullar med råg och linfrö. Goda blev dom också. Så ikväll var det varmt och skönt i köket i efterdyningarna av ugnsvärmen, och det behövs verkligen för ute är det minus 18,5. Brrr!! Medan degen jäste på eftermiddagen så passade jag på att gå en prommis med hundarna och redan då kändes det i luften att det är kyla på väg in. Det bet rejält i kinderna. Så jag hoppas nu inte att det blir för kallt i helgen då vi ska träna...


---

Av Lotta - 10 februari 2009 23:09

---

Trodde vi var på 3:e gången med appellcirkeln, men tiden går fort när man har roligt tydligen, för vi var inne på hela gång 4! Ja, hur som helst så ger träningen resultat. Hoppet börjar funkar riktigt bra, liksom inkallning, fritt följ och apportering. Framförgåendet har jag inte börjat med ännu... (Måste skärpa mig där..) Träffade också Hoshi ikväll, liksom Hagbard. Hoshi har funnit sig väl tillrätta och är en liten pärla! Hon fick låna Grappas rosa gris en vända och den var lika populär hos Hoshi som den blivit hos alla andra som testat. Hoshi blev helt uppslukad av det grymtande gummisvinet .


Jag blev visst utmanad... 6:e bilden i 6:e albumet. Ja, och då blev det den här bilden, som kanske inte gör hunden rättvisa direkt (bättre poser har man sett), men men. Ska det vara den sjätte i det sjätte så ska det. Det är H-arnas pappa Tipp som vid tidpunkten trånar efter höglöpande Kaiza, och då har man en god ursäkt att se lite "fånig" ut;



Jag väljer att inte utmana någon.


---

Av Lotta - 9 februari 2009 22:20

---

Här sitter jag med en fasansfull huvudvärk :( Det händer att det blir så här och då hjälper inga huvudvärkstabletter alls... Suck! Hursomhelst så var det i alla fall en otroligt vacker vinterdag idag. Jag gick ut en sväng med Grappa och tog kameran med mig. Solen t.o.m värmde mot ansiktet. Mmmm...





Nu är det kallt igen. Termometern visade nyss på -17, så vi har säkert under -20-strecket imorgon bitti. Och jag har inte orkat elda idag, så det är inte särskilt varmt inne. Jag får väl hoppa i flanellpyamasen och krypa ner under duntäcket. Eller göra som Våris just nu, parkera mig på soffan under luftvärmepumpen, där det blåser varmt och skönt.




Våris vill inte bli störd i sin skönhetssömn.


Det blir tidigt sänggående ikväll och imorgon är det ännu en tisdag och därmed appellcirkel gång 3. Det är alltid något att se fram emot!


Godnatt därute.


---

Av Lotta - 7 februari 2009 20:48

---

USCH va trött jag är. Hela veckan har gått i trötthetens tecken. Vad är det med mig? Det verkar som förkylningen håller sitt grepp och vägrar att släppa... Idag skulle jag träna lite med Chatta, men det blev en improviserad variant. Det visade sig att Chatta var lika trött och håglös som jag, så vi började med att fika och skvallra lite, sen tog vi in hundarna i köket en och en, och körde lite apporteringsträning och klickerträning med dem istället. Det gick bra det också. Hagbard har ju fått till apporteringen riktigt snyggt! Det ska nog inte bli några som helst problem i maj om det fortsätter utvecklas såhär. Grappa apporterar också bra nu och med henne körde jag även lite positionsträning med klickern. Det märks att hon är mer van än Hagbard vid den "operanta inlärningstekniken", för hon försöker hela tiden med olika tricks och beteenden då jag är passiv. Hagbard klickade vi in idag så han fattade inte galoppen riktigt, men det kommer inte att dröja länge. På slutet fick de träffas i köket Hagbard å Grappa, medan vi intog ännu mer fika (tack för gott fikabröd, Chatta!). De leker ju så bra ihop, de två.






När vi sitter och fikar som bäst ringer telefonen. Det är Catarina som varit och tävlat med Grizzla. Hon är kvittrande glad och berättar att de tagit 1:a pris i lydnadsklass 3 idag med hela 294 poäng och en andraplacering totalt! Wow!! Shit va duktiga de är. STORT GRATTIS CC, det gjorde ni BRA du å GRIZZLA-PIZZLA!!


Nu ska jag bara slöa med en kopp té framför TV:n. Hörs...


---

Av Lotta - 4 februari 2009 13:21

---

Har haft besök av en vän ett par dagar och vi har tränat lite på klubben och fotograferat en del. Här är en bild av Grappa som vi tog igår. Hon ser rätt ok ut, eller ur??



Till helgen blir det ännu mer träning för vår del, då med Chatta o Hagbard.


Ha det gott så hörs vi!


---

Av Lotta - 2 februari 2009 15:42

---

Sent igår kväll/natt så gick jag och la mig. Jag kände mig rätt så trött och tänkte att det kanske skulle gå bra att sova inatt trots allt. Skönt! Jag släckte inte lampan med en gång utan låt och funderade lite, på både det ena och det andra. Plötsligt skrapade det lite i väggen. Små kloförsedda tassar ilade i innerväggen. Jag RÖS, för jag är dödligt rädd för möss och råttor. Men jag vet ju att varje vinter kommer dom och vill in. Numera är de utestängda från soporna under diskbänken där de rumsterade om förr om åren... Men döm om min förvåning (och förskräckelse) när jag tittade upp mot dörrkarmen och ser en mus kika fram, längst uppe på dörren (har gamla skjutdörrar i huset och där är ett tomrum ovanför, in i innerväggen). Jag SKREK i högan sky, Våris kom upp på fötter och rusade in i sovrummet för att se vad som stod på, musen blev rädd och gömde sig igen och jag rusade ut i hallen. Med hjärtat hamrande så smög jag in tillbaka i sovrummet, och då hade den vågat sig fram på nytt... Och jag skrek och sprang igen! Ja, jag vet, jag betedde mig pinsamt och fjolligt. Men jag är ju bara såååå rädd för dessa sjur. Spindlarna gör mig inte ett dugg, men råttor... Brrr!!! Jag drog igen dörren så att den inte skulle kunna komma in den vägen. Den andra dörren kan jag inte stänga för värmen, men jag var tryggt förvissad om att tre vakthundar låg i köket, och jag hoppades att den inte skulle ta sig förbi dem. Men sömnen hade svårt att infinna sig efter mus-incidenten måste jag erkänna. Hela natten vaknade jag med ett ryck vid varje knäpp.


---

Ovido - Quiz & Flashcards